måndag 11 januari 2010

Resan till Melonia (Pappas favorit)

"Resan til Melonia" är nog den ultimata familjefilmen trots att den har några år på nacken, 1989. Att bädda ner sig i TV soffan med den här är underbart! Per Åhlin har skapat ett fantastiskt vackert tecknad historia baserad på Shakespears roman "Stormen". För er som känner igen Per Åhlins namn men inte vet vartifrån säger jag bara Karl-Bertil Johnson!. Rösterna i Melonia tillhör kändisar som Hasse Alfredsson, Allan Edvall och Ernst Günther mfl. Men bäst är ändå Eva Rydberg (som vi nyss såg som Hjerta i TVs julkalender 2009).
Historien handlar om de elaka herrarna Slug och Slagg på den smutsiga industriön Plutonia. För att ta över världen behöver de ännu en "kraftsoppa" som de hoppas kunna stjäla på den vackra och magiska ön Melonia där trollkaren Prospero härskar. Prospero bor där med sin dotter Miranda och trädgårdsmästare Calliban. Men med på Slug och Slaggs båt finns en fripassagerare, den lilla pojken Ferdinand som rymt från slaveriet på Plutonia. Det blir givetvis upp till barnen att rädda Melonia och alla fängslade barn....
Den färgrika fantasivärden och den härliga musiken skapar tillsammans med rösterna en underbar harmoni, och jag kan inte annat än rekomendera den här å det varmaste.

Pappa gästbloggaren

Betyg? ***** (5 stjärnor förstås)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar